No 21 - 30 Latihan Soal Geguritan B. Jawa 1 SD

 Geguritan 3 – “Ibu”

Ibu tansah ngopeni,

Ora nate sambat,

Tresnane tanpa upami,

Ibu cahya atiku.


Soal 21.

Sapa sing dadi tokoh utama geguritan?

A. Bapak

B. Ibu

C. Guru

D. Kanca

E. Bocah

Jawaban: B

Pembahasan: Geguritan nyebutake tembung “Ibu.”


Soal 22.

Apa sing dilakoni ibu?

A. Lunga-lunga

B. Ngopeni

C. Nesua

D. Turu

E. Dolanan

Jawaban: B

Pembahasan: Larik pisanan “Ibu tansah ngopeni.”


Soal 23.

Tembung “tanpa upami” tegese...

A. Tanpa tandhing

B. Ora ana pangan

C. Luwih murah

D. Ora ana rasa

E. Ora ana uwong

Jawaban: A

Pembahasan: “Tanpa upami” tegese ora ana tandhingane.


Soal 24.

Sikap ibu miturut geguritan?

A. Gampang nesu

B. Ora peduli

C. Tresna lan sabar

D. Seneng dolanan

E. Aneh

Jawaban: C

Pembahasan: Geguritan nerangake tresna lan sabare ibu.


Soal 25.

Apa sing dadi pepindhane ibu ing geguritan?

A. Cahya atiku

B. Lintang

C. Srengenge

D. Bulan

E. Kembang

Jawaban: A

Pembahasan: Ana larik “Ibu cahya atiku.”


Soal 26.

Sikap apa sing bisa ditiru saka ibu?

A. Nesu

B. Rukun, sabar, tresna

C. Gampang putus asa

D. Aneh

E. Ora gelem nulungi

Jawaban: B

Pembahasan: Geguritan nyritakake ibu sing rukun, sabar, lan tresna.


Soal 27.

Apa tujuan penulis geguritan iki?

A. Ngeguyu

B. Memuji lan ngurmati ibu

C. Nglakoni lelucon

D. Dolanan

E. Rame-rame

Jawaban: B

Pembahasan: Geguritan muji katresnan ibu marang anak.


Soal 28.

Tembung “sambat” tegese...

A. Turu

B. Ngunyeng

C. Ngomel utawa ngeluh

D. Macul

E. Nulis

Jawaban: C

Pembahasan: Sambat tegese ngeluh.


Soal 29.

Apa sing dadi rasa utama geguritan iki?

A. Susah

B. Tresna lan pamuji

C. Rame

D. Galau

E. Bingung

Jawaban: B

Pembahasan: Geguritan nuwuhake rasa tresna marang ibu.


Soal 30.

Apa pesen moral saka geguritan iki?

A. Aja turu

B. Tansah ngurmati lan tresna marang ibu

C. Aja dolanan

D. Aja lunga-lunga

E. Aja sambat

Jawaban: B

Pembahasan: Geguritan ngajari supaya tresna lan ngajeni ibu.

Share:

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

Followers

Program

Labels

Sitemap

Blog Archive